Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ

ΝΙΚΗ ΒΑΚΕΡΛΗ

Νηπιαγωγός


Η Νίκη Βακερλή είναι Νηπιαγωγός απόφοιτος του τμήματος Τ.Ε.Α.Π.Η του Εθνικού και Καποδιαστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Επίσης έχει κάνει και μεταπτυχιακές σπουδές στην Ειδική Αγωγή στο University of Edinburgh με εξειδίκευση στις μαθησιακές δυσκολίες και στα παιδιά με προβλήματα όρασης. Από πάντα ήθελε να ασχοληθεί με τα παιδιά και γι’ αυτό - από τα πρώτα χρόνια φοίτησης της στο πανεπιστήμιο - ασχολείται εθελοντικά σε συλλόγους με επίκεντρο το παιδί (το χαμόγελο του παιδιού κ.α.). Με εμπειρία πάνω από 10 χρόνια και με συνεχή εκπαίδευση, στόχος της είναι να υλοποιεί και να δημιουργεί παιδαγωγικά προγράμματά βασισμένα σε σύγχρονες μεθόδους.

Πίσω από κάθε παιδί που πιστεύει στον εαυτό του υπάρχει ένας ενήλικας που πίστεψε πρώτα σε αυτό.

ΝΑΤΑΣΑ ΒΩΡΟΥ

Βρεφονηπιοκόμος Προσχολικής Αγωγής


Η Βώρου Νατάσα είναι βρεφονηπιοκόμος, είναι απόφοιτη του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ στην ειδικότητα βρεφονηπιοκόμος προσχολικής αγωγής. Η έκδηλη αγάπη της για τα παιδιά εμφανίστηκε από μικρή ηλικία .Τα τελευταία χρόνια έχει ενσωματωθεί στον κόσμο των παιδιών με δραστηριότητες, εθελοντικές δράσεις και σεμινάρια. Στόχος της είναι να εκμαιεύσει και να αναπτύξει τη δημιουργία των παιδιών μέσα σε ένα οικείο και ομαδικό περιβάλλον.

Η φαντασία των παιδιών μπορεί να μετατρέψει καθετί υλικό σε κάθε λογής παιχνίδι

ΙΩΑΝΝΑ ΓΙΑΝΝΑΤΟΥ

Nηπιαγωγός


Η Ιωάννα Γιαννάτου, είναι Nηπιαγωγός, απόφοιτη του Τμήματος Εκπαίδευση και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία (ΤΕΑΠΗ) του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Από πάντα ήθελε να ασχοληθεί με τα παιδιά, κάτι το οποίο και κατάφερε. Μετά την αποφοίτησή της, εργάστηκε στη δημιουργική απασχόληση παιδιών και σε εκπαιδευτικές μονάδες (Παιδικούς Σταθμούς & Νηπιαγωγεία). Πιστεύει στη συνεχή επιμόρφωση του παιδαγωγού γι’ αυτό και συμμετέχει σε αρκετά σεμινάρια, μεταξύ των οποίων «Ειδική Αγωγή στην Εκπαίδευση» και «Δυσλεξία και μαθησιακές δυσκολίες»

Τα παιδιά δεν ξέρουν ούτε παρελθόν ούτε μέλλον. Απολαμβάνουν απλά το παρόν, κάτι που πολύ λίγοι από εμάς κάνουν.

ΝΤΙΝΑ ΔΗΜΑΛΕΞΗ

Νηπιαγωγός


Η Ντίνα Δημαλέξη είναι Νηπιαγωγός, απόφοιτη του Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική ηλικία του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Από τα χρόνια της φοίτησής της έως και σήμερα, πρωταρχικός στόχος της ήταν η αναζήτησή και η εξέλιξη στον τομέα των παιδαγωγικών, μέσω της παρακολούθησης σεμιναρίων με πρόσφατο παράδειγμα το σεμινάριο Ειδικής Αγωγής στο πανεπιστήμιο Αιγαίου. Για την Ντίνα το να γίνει καλύτερη και αποδοτικότερη αποτελεί κίνητρο για να επιμορφώνεται διαρκώς πάνω στις νέες παιδαγωγικές μεθόδους.

Ένα παιδί χρειάζεται… μια υπομονετική καρδιά να το ακούει, ανοικτές αγκαλιές που το αποδέχονται, ευγενικά χέρια που το καθοδηγούν.

ΕΥΔΟΚΙΑ ΠΙΚΑΚΟΥ

Βρεφονηπιοκόμος Προσχολικής Αγωγής


Η Ευδοκία Πικάκου είναι απόφοιτη του Ι.ΙΕΚ Κορέλκο στην ειδικότητα Βρεφονηπιοκόμου Προσχολικής Αγωγής Δραστηριοτήτων και Έκφρασης και τα τελευταία έξι (6) χρόνια εργάζεται ως Παιδαγωγός. Η αγάπη της για τα παιδιά είχε ξεχωρίσει από μικρή ηλικία καθώς για εκείνη ήταν ένα όνειρο που πραγματοποιήθηκε. Στόχος της είναι η ομαλή ένταξη των παιδιών στον παιδικό σταθμό (η οποία - ένταξη - διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της προσωπικότητας του παιδιού) και η ενθάρρυνση τους για ανάπτυξη δημιουργικής και κριτικής σκέψης.

Μη διδάσκεις στο παιδί σου πώς να γίνει πλούσιο. Δίδαξε του πώς να γίνει ευτυχισμένο… Έτσι όταν μεγαλώσει, θα γνωρίζει την αξία των πραγμάτων και όχι την τιμή τους…

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΤΣΙΠΟΥΡΑ

Bρεφονηπιοκόμος


Η Χριστίνα Τσίπουρα είναι Bρεφονηπιοκόμος με πολυετή εμπειρία στον χώρο της εκπαίδευσης σε παιδιά προσχολικής ηλικίας. Η αγάπη της για τα παιδιά και η έφεση της στην δημιουργική απασχόληση τους, ήταν μερικοί από τους παράγοντες που την ώθησαν στην επιλογή αυτού του κλάδου. Πιστεύει στην εξέλιξη και στην συνεχή επιμόρφωση, παρακολουθεί σεμινάρια και εκπαιδευτικά προγράμματα μεταξύ των οποίων "ΔΕΠΥ στην Προσχολική Ηλικία" και "Εισαγωγή στην Ειδική Αγωγή".

Δώστε στα παιδιά αγάπη, περισσότερη αγάπη και ακόμα περισσότερη αγάπη – και η κοινή λογική θα έρθει από μόνη της.

ΣΤΕΛΛΑ ΧΑΤΖΗΒΟΓΙΑΤΖΗ

Προσχολικής Αγωγής και Ειδικής Αγωγής Ημερήσιας Φροντίδας ΑΜΕΑ


Η Στέλλα Χατζηβογιατζή είναι Βρεφονηπιοκόμος, απόφοιτη Προσχολικής Αγωγής και Ειδικής Αγωγής Ημερήσιας Φροντίδας ΑΜΕΑ. Έχει εργαστεί ως παιδαγωγός σε δημοτικό Παιδικό Σταθμό και ως δασκάλα Παράλληλης Στήριξης σε Δημοτικό Σχολείο. Τα τελευταία 8 χρόνια εργάζεται ως βρεφονηπιοκόμος/παιδαγωγός σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και ημερίδες με πιο σημαντικά αυτά των Πρώτων Βοηθειών στον Ερυθρό Σταύρο και το "Εισαγωγή στην Ειδική Αγωγή" του Πανεπιστήμιου Αιγαίου. Πιστεύει στη συνεχή επιμόρφωση του παιδαγωγού και υποστηρίζει τη μοναδικότητα κάθε παιδιού με στόχο πάντα τη προσωπική εξέλιξή του.

Ενώ προσπαθούμε να μάθουμε στα παιδιά μας τα πάντα γύρω από τη ζωή, τα παιδιά μάς μαθαίνουν τι είναι η ζωή.