ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Μέσα από ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα προπαρασκευαστικών μαθημάτων μπαλέτου, ειδικά προσαρμοσμένο για παιδιά προσχολικής ηλικίας, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τη μουσική και την κίνηση αλλά και με τις βασικές αρχές του μπαλέτου.
H εκπαιδευτικός ενθαρρύνει τα παιδιά να κινηθούν στην αίθουσα ακολουθώντας την μουσική, ενώ σταδιακά προχωράει στη διδασκαλία των πέντε βασικών θέσεων των πελμάτων και των χεριών και της σωστής στάσης του σώματος.
Έτσι, με τη βοήθεια του παιχνιδιού και του αυτοσχεδιασμού, τα παιδιά κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον υπέροχο κόσμο του μπαλέτου.
(παιδιά 3-6 ετών)

Ένα αθλητικό πρόγραμμα βασισμένο σε ομαδικά παιχνίδια συστήνει το άθλημα του Tae Kwon Do στους μικρούς μας φίλους για να αρχίσουν να ελέγχουν σωστά το σώμα τους, να συντονίζουν τις κινήσεις τους, να μάθουν να λειτουργούν αρμονικά στην ομάδα βελτιώνοντας ταυτόχρονα την αντιληπτική τους ικανότητα.
Η πειθαρχία, ο αυτοέλεγχος και η αυτοεκτίμηση είναι βασικά χαρακτηριστικά του αθλήματος.
(παιδιά 3-6 ετών)

Στο πρόγραμμα αυτό τα παιδιά έρχονται σε επαφή με μουσικές και μουσικά όργανα της παράδοσης αλλά και από διάφορα μέρη του κόσμου. Παράλληλα, μέσα από ομαδικά παιχνίδια ενισχύεται η κινητική ανάπτυξη, ο συντονισμός και η ισορροπία.
Η μουσική που πλαισιώνει το πρόγραμμα βοηθάει τα παιδιά να αναπτύξουν τον ρυθμό τους, να μιμούνται ήχους και κινήσεις και να αναπτύσσουν την κοινωνικότητα τους.
(παιδιά 1½-6 ετών)

Σε συνεργασία με το Athinna Swimming Center (για το σχολείο μας της Παλλήνης) και τον Ο.Φ.Ν.Ι. - Νηρηίδες (για το σχολείο μας της Πεύκης), πραγματοποιείται ένα πρότυπο πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης για παιδιά από εξειδικευμένο προσωπικό.
Το πρόγραμμα στηρίζεται στην ιδιαίτερη παιδαγωγική προσέγγιση με την χρήση ειδικών οργάνων και παιχνιδιών , ώστε τα παιδιά να μάθουν να κολυμπούν με ασφάλεια. Η χαρούμενη ατμόσφαιρα που δημιουργείται βοηθάει το παιδί να απελευθερωθεί, να εξοικειωθεί με το νερό, ενώ παράλληλα εξασκεί όλα τα μέλη του σώματός του.
Τα παιδιά χωρίζονται σε επίπεδα σύμφωνα με την κολυμβητική τους ικανότητα και την ηλικία τους.
(παιδιά 2-6 ετών)

Τα παιδιά μέσα από ένα παιχνίδι που ήδη γνωρίζουν και αγαπούν, τα Lego, φτιάχνουν μικρές κατασκευές που στη συνέχεια τις βλέπουν να «ζωντανεύουν»!
Στο εργαστήρι Ρομποτικής και STEM (Science Technology Engineering & Mathematics), τα παιδιά δουλεύοντας συνεργατικά κατασκευάζουν ρομποτικά μοντέλα και στη συνέχεια τα προγραμματίζουν. Παράλληλα, με πειράματα και κατασκευές εξασκούνται στους νόμους της φυσικής και στις αρχές των μαθηματικών που βρίσκονται τριγύρω τους.
(παιδιά 4-6 ετών)

Μέσα από ένα κυκλικό πρόγραμμα εκμάθησης των αθλημάτων mini tennis, mini basket, mini soccer, στίβος, ενόργανη, βασική γυμναστική & χοροκίνηση, οι μικροί μας φίλοι θα έχουν τη δυνατότητα να καλλιεργήσουν την ψυχοκινητική τους ανάπτυξη.
Επιπλέον τα παιδιά θα έχουν την δυνατότητα να έρθουν σε επαφή και να διασκεδάσουν με Ολυμπιακά Αθλήματα και πλούσιες εκδηλώσεις όπως: Τοξοβολία, Baseball, Croquet, Badminton, Mini Golf, Handball, Παιδαγωγικά παιχνίδια.
Στόχος του αθλητικού προγράμματος του σχολείου μας είναι η θεμελίωση των κινητικών δεξιοτήτων των παιδιών (όπως συντονισμός, ισορροπία, αντοχή, ευλυγισία), η διδασκαλία των βασικών τεχνικών των αθλημάτων, η βελτίωση της παρατηρητικότητας και της κοινωνικοποίησης.
(παιδιά 1½-6 ετών)